Menu Sluiten

Pocketbike

De baan van Model Race Genk is een circuit dat werd aangelegd om plezier te geven aan piloten van telegeleide auto’s in de klasses 1/10 tot 1/5. Ze leent zich anderzijds wel goed om de recreatieve pocketbike rijders ook te laten genieten van hun hobby en het blijkt een geschikte baan om jonge pocketbike rijders de juiste rijtechnieken aan te leren. De snelheid blijft er beperkt door de grootte van het circuit.

Pocketbike liefhebbers willen we graag de mogelijkheid geven gebruik te maken van de baan en de paddock faciliteiten (werkplek onder tent, perslucht, stroom en sanitair). Rijders dienen te beschikken over een pocketbike die technisch in orde is, beschermende kledij, stevig schoeisel en een milieumat om te gebruiken onder hun pocketbike in de paddock.
Tijdens weekdagen zullen enkel rijders met een jaarlicentie de baan op kunnen. In het weekend zal dit ook kunnen door het nemen van een daglicentie. Aangezien de baan echter gedeeld wordt met de aanwezige RC-rijders gelden er een aantal beperkingen:

In het weekend:

 • Indien er een RC-wedstrijd is kan er op zondag niet gereden worden op de baan met pocket bike (na de wedstrijd kan wel .) Bij grote wedstrijden (Belgisch of Nederlands kampioenschap, kan er ook op zaterdag niet met pocket bikes gereden worden. Kijk op de RC-kalender op deze site via deze link: RC-kalender.
 • Indien geen jaarlicentie dien je op voorhand een daglicentie aan te vragen. Minimum 4 rijders dienen de dag voordien ingeschreven te zijn.
 • Pocketbike rijders schrijven zich in via het inschrijvingsformulier op de website, ten laatste op donderdag.
  Opgelet: een inschrijving met een daglicentie is pas geldig na ontvangst van de betaling. Je krijgt na het invullen van het formulier op de site een mailtje ter bevestiging van je aanvraag. Wanneer een betaling werd ontvangen en de inschrijvingsgegevens als volledig correct werden aanschouwd zal een rijder van de wachtlijst naar de inschrijflijst worden verplaatst.
  Indien er onvoldoende rijders zich inschrijven wordt de betaling teruggestort.
  (betalen kan via Payconiq, paypal of overschrijving.)
 • Pocket bike rijders die een jaarlicentie nemen, rijden zonder bijkomende vergoeding in het weekend. 
 • Nooit meer dan 6 rijders gelijktijdig op de baan.
 • Wanneer er RC-piloten aanwezig zijn, zal er steeds gereden worden met afgesproken rijmomenten. In het 1ste halfuur rijden de verschillende RC-klassen die aanwezig zijn. In het 2de halfuur kunnen pocketbike rijders op de baan.
 • Gezien de beperking tot maximum 6 rijders gelijktijdig op de baan, zal er bij 12 of minder gereden worden in blokken van 15min. Bij meer dan 12 rijders in blokken van 10min.
 • Mits voldoende inschrijvingen voor daglicenties ( minimum 4) opent de baan om 10u en sluit om 18u.

Op weekdagen:

 • Enkel rijders met een jaarlicentie worden op het terrein toegelaten. (rijtijden van de RC brandstofklasse = van 9u tot 19u, dinsdag gesloten)
 • Rijders moeten zich steeds op voorhand aanmelden en bevestiging ontvangen dat het OK is om te rijden op de baan. (Tijdens de weekdagen volstaat een melding via FB, WhatsApp of mail die positief werd beantwoord door iemand van het bestuur.)
 • Er mag enkel op de baan gereden worden indien er minimum 1 andere volwassen persoon aanwezig is. (Dit uit veiligheid, bij incident moet er iemand de rijder kunnen helpen en/of hulp inroepen.)
 • Ook nooit meer dan 6 rijders gelijktijdig op de baan.
 • Ook tijdens de week gelden de rijtijd afspraken indien er RC-rijders aanwezig zijn.

Bij meer dan 12 pocketbike rijders, zal de rijtijd ingeperkt worden tot 10min/uur. Met de rijders wordt er door de clubmedewerker afgesproken wie er in welke groep rijdt, dit om te trachten piloten met gelijkwaardige ervaring en snelheid samen te laten rijden.

Jaarlicentie:

 • € 300 voor ouder dan 16 jaar
 • € 200 jonger dan 16jaar
 • € 50 korting voor een 2de gezinslid (=iedereen wonende op hetzelfde adres, of jongeren waarvan een broer/zus of ouder ook een pocketbike jaarlicentie nam.)
 • Klik hier om een jaarlicentie aan te vragen.

Daglicentie:

Om rijders met elkaar te laten afspreken omtrent het pocketbike gebeuren op het MRG circuit, is er een WhatsApp groep waarvoor iedere rijder zich kan aanmelden. Het bestuur van MRG beheert deze WhatsApp groep, zal er vragen beantwoorden en personen die misbruik maken van de groep aanspreken en zo nodig verwijderen. Iedereen kan steeds zelf beslissen de Whatsapp groep te verlaten.

Aangezien het rijden met een pocketbike aanzienlijke risico’s met zich mee brengt, zullen enkel rijders die bevestigen dat ze rijden op eigen risico en na een incident dan ook niets van schade zullen verhalen op de club, de clubmedewerkers of andere rijders, toelating krijgen om op de baan te rijden. We adviseren alle rijders vooraleer zich in te schrijven contact op de te nemen met hun verzekeringsmakelaar om te onderzoeken of een mogelijk incident als gevolg van het rijden met een pocketbike wordt gedekt door hun familiale of BA-verzekering. Bepaalde verzekeringen sluiten Pocketbike rijden uit in de kleine lettertjes, een vraag aan je makelaar geeft je zekerheid en duidelijkheid over wat er wel en niet gedekt is.
Wanneer duidelijk wat we hier als club kunnen betekenen zullen we dat ook communiceren.